Team Old Time • Nyheder • Videoer • Billeder • Nostalgi • Kontakt • Teamet • Links • Forside

Nacht der langen Messer09-11-2019

 

Nacht der langen Messer.

Fredag morgen d. 8. nov., sætter Niels Peder og jeg kursen mod syd i Toyota’en. Vi skal sammen med 9 andre mandskaber fra Skandinavien, (Et hold fra Norge) ned til Rothenburg (Wümme), som ligger 40 km. øst for Bremen, for at deltage i det ”4. Int. Nacht der langen Messer”. Fra den danske grænse er der 240 km hertil.

De fleste af os har i god tid bestilt værelse på ”Hotel Am Pferdemarkt“ i centrum af byen. Nogle af os ankommer fredag eftermiddag og er på en lille byvandring. Her i gågaden er der ”Tema aften”. Den går på ”Krimi und Shopping”. Vi møder bl.a. ”Hercule Poirot” og der er 11 ”berømte Detektiver” med i dette event. Og de er tro kopier. Det bliver også lige til et glas dejlig ”Glühwein mit Schuss“, inden vi bevæger os om til hotellet igen. Her nyder vi en lokal øl, inden vi alle mødes til ”fælles” spisning her kl. 19. Vi er 12 der har fundet tid hertil. Det bliver en hyggelig aften. Vi får også besøg senere på aftenen, af Løbsledelsen og det danske ”Transponderteam”, -  fam. Hejl, fra Fyn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lørdag formiddag bruger vi på ”sightseeing” og hygge. Vi får monteret lidt måleudstyr, bl.a. en gammel mobil som triptæller, i bilen. Fundet ur og kortbord frem. Så er vi ved at være klar til Regularity løbet, „Nacht der langen Messer”, med klubben ”Verein für Motorsport e.V.” som arrangør.  Og med Christian Kuhr, Christian Rettig & Richard Lehr, som løbsledere. Alle tre herrer er bekendt fra løb i Danmark. Løbet er samtidig ”Finalen” i Dansk Historisk Motor Clubs ”DHMC Classic Tour 2019”. Rally Centrum er på ”Gasthof Waidmann’s Ruh” i landsbyen Brockel, 7 km. øst for Rothenburg.

I Tyskland er der næsten altid en ”Holdkonkurrence” (Mannschaft Wertung) og vi ”Vikinger” stiller naturligvis med to hold. ”Normalt” må der være 5 mandskaber på et hold, hvor af de 3 bedste tæller. Men i reglerne i dag, står der at der ”kun” må være 4 mandskaber på et hold. Vi har lavet Wiking-Nord & Wiking-Süd. Lars Palle har så lavet et rigtig fint ”fælles” Logo til os alle. (herover)

Første mødetid er kl. 12. Vi er i teknisk kontrol og får monteret Transponder. Nu er det så tid til Kaffe og hyggesnak. Det viser sig at ”tyskerne” ikke har tilmeldt nogle hold. Det må vi da lige ændre på naturligvis. Efter lidt drilleri og lidt provokeren, ja så har vi pludselig to tyske hold også. Rigtig dejligt. Dansk Historisk Motor Club, har vundet ”Holdturneringen” de sidste to år, (af to mulige) så der er mange drillerier ved start, gående på om de tyske hold nu kan se at vågne op.

Kl. 15.01 er første start. Der er tilmeldt 30 mandskaber. Ruten er på 140 km. Den første fjerdedel er i dagslys. Rute opbygninger er et sammenkog af de gode ting fra begge lande. Løbet er krævende, men super fornuftigt opbygget. Og hastighederne er der virkeligt tænkt over. De passede PERFEKT til forholdene. En sand fornøjelse at deltage her. Der kan de danske løbsledere lære en del og især med hastighederne. Og HUSK, det er noget sværere at køre de lave hastigheder på sekund etaperne, end de høje.

Vi er tilbage ved Mål kl. 21. og nu er der så Buffet. Dejligt og tiltrængt. Det viser sig at vi har ruten rigtig, men desværre vælger løbsledelsen at ”slette” turens bedste skilt. ØV. Nå, men vores tider er desværre ikke til UG. Vi kommer for sent til 24 af de 28 målinger. Hvorfor nu det. Ja det tænker vi jo også lidt over. Den bedste forklaring er, at da vi jo bruger en GPS triptæller, ja så er den hele tiden lidt bagefter. Det må vi lige tage højde for en anden gang.

Snakken går livligt og vi venter alle spændt på resultaterne. Det går sådan i Holdturneringen, at DHMC og de ”Danske Wikinger” må se Pokalen gå til et Tysk hold dette år. Og som i kan se herunder, blev det en utrolig tæt fight. Bare 17 point er der fra det bedste hold til det sidste hold. Så bliver det vel ikke ret meget tættere.

1.  Elbkinder -                130 stp.   
2.  DK-Wiking-Süd. -       139 stp.   
3.  Belo. -                      145 stp.             
4.  DK-Wiking-Nord. -      147 stp.

Vinderne af Hold konkurrencen – Elbkinder.

I klasserne 1 & 4 er der ingen rabat af få, så i disse to klasser kan man også lave et Generelklassement. Hvorimod i klasserne 2 & 3 er for nybegyndere og uerfarne.

I de individuelle resultater bliver det til en flot dansk generelsejr til Karsten & Teddy. Super flot kørt. De danske resultater blev.

I klasse 1.    
Karsten Simonsen & Teddy Simonsen. -                1.   
Aasmund Kleve & Oddvar Moland. -                      2.   
Lars Palle & Poul Bo Madsen. -                              4.   
Benny Dammark & Lars Dammark Simonsen. –     6.

I klasse 2.   
Per Hjort Jensen & Frank Kjeldsen. –                    4.

I klasse 4.   
Troels & Niels Peder Rolighed Nielsen. -                2.   
Poul & Hanne Juhl-Godballe. -                              4.   
Torben & Emilie Weber Wellendorf. -                     5.   
Per Vilslev & Erik Andersen. -                              6.

Så vel et godkendt dansk resultat, trods alt.   I DHMCs ”DHMC Classic Tour”, er der virkelig kamp til stregen. Kun meget få strafpoint adskilte de øverste i toppen, og dertil kom så at der bliver pointlighed, mellem nummer 1 & 2. Super kamp og et stort TILLYKKE til jer alle.  Men det kan i jo se på www.dhmc.dk

DHMC Classic Tour.: Fra venstre. Lars D. DHMC. Nr. 3 Torben & Emilie. Nr. 1. Erik & Per.

Nr. 2. Poul & Hanne. Lars P. DHMC. Richard, løbsleder. Troels, tolk.  

Efter en hyggelig dag returnere vi til vores Hotel og efter en hygge snak og en enkelt øl er det sengetid.

Efter morgenkaffen sætter vi så igen kursen mod Danmark. Vi når det midtjyske hen på eftermiddagen. Igen har vi haft en dejlig oplevelse med vores sport.

Med Sportslig hilsen Team Old Time. – Troels.                 Foto.: Privat & PS Sportphoto.

Ps.:  Der er flere billeder fra turen i vores Billedmappe.

Resultaterne og rutebog + Idealruten 

Hvis du vil prøve løbet så HUSK at læse ”Gennemførelsesbestemmelser”.

Peter fra ”Ps-sportphoto har taget billeder. Besøg hans hjemmeside. Her kan du også bestille fotos som har din interesse.

De stolte Generelvindere, Karsten & Teddy. Sammen med løbslederene Richard (venstre) og Christian.