Team Old Time • Nyheder • Videoer • Billeder • Nostalgi • Kontakt • Teamet • Links • Forside

Coppa d’Europa29-03-2023

Coppa d’Europa 2023

Kalenderen siger tirsdag d. 28 marts. Niels Peder og jeg er på vej sydover, i deres Golf II GTI. Vi skal til Enschede i Holland, for at deltage i dette års ”Coppa d’Europa”. Der er tilmeldt 96 mandskaber fra hele Europa, fordelt på 4 klasser. Men inden vi når så langt, gør vi lige holdt på en hestegård, i udkanten af byen Verden. Her har vi bestilt en overnatning. Hyggeligt sted. Der er 60 heste opstaldet.

Onsdagen bruger vi så dels på turen frem til Hotel Valk, hvorfra starten er i morgen tidlig, og dels på at køre den godt 21 km. lange Trip kontrol. Der er teknisk licens kontrol og udlevering at diverse, ved 20 tiden. Der er tilmeldt hele 5 danske hold i år. Det er udover os selv, Henning & Else. Poul & Egon.  Niels & Helge og Henrik & Preben. Vi finder et fællesbord og hygger os til hen på aftenen. Vi deltager alle i klassen ”Sport”. Det er samtidig også den største klasse, med hele 47 deltagere.

I år koster en rutekontrol 100 stp. Uf, det er dyrt. Der er i år 6 forskellige muligheder for at beskrive ruten. De bliver så blandet, på de forskellige deletaper, i løbet af dagen. En fin ting. Hvis man ikke er god til den ene form, ja så kan man jo håbe, det går bedre med den næste type opgaver.

Torsdag morgen er det så alvor. Vækkeuret ringer kl. 5.30, hvad den efterfølgende gør hver morgen. Første start kl. 7.00. Vi har start nummer 39. kl. 7.39. Nu har vi 248,8 km. af små snoede veje foran os, inden vi når frem til middagspausen, ved Bad Driburg, inde i Tyskland. Vi er fremme kl. 12.48.

Efter en god frokost og hyggelig snak, er vi klar igen kl. 14.09. Nu ligger der så ”kun” 215,6 km. mellem os og etape målet ved Hannover. Vi ankommer 18.44. godt trætte.

Vores straf i dag er 378 stp. Heraf 3 rutekontroller. Dagen resultat af anstrengelserne er følgende.: Niels Peder/Troels- 8. Henning/Else- 14. Niels/Helge- 19. Henrik/Preben- 22. Poul/Egon- 26. Nu er det tid til et velfortjent måltid mad, inden det er på hoved i seng.

Fredag. Desværre har Henning & Else valg at stoppe. De har ødelagt et motor ophæng i går, og tør ikke fortsætte. Nu har vi så 262,7 km. gennem Harzen, inden vi når frem til pausen i Eisleben. Fremme kl. 12.20. Fam. Friborg er nået frem. De har lejet en bil og følger nu løbet fra sidelinjen. Fin, når nu det skal være.

Igen en ok frokost og vi er igen klar, her kl. 13.39. Turen fortsætter sydøst over, af de nærmeste omveje. Nu er der 297,1 km. til etapemålet i Chemnitz. Uf, vi er brugte, da vi ankommer her kl. 19.50. Nu er vores stp. steget til 909 og vi mangler 5 Rk. i dag. Uf.

Nu ser det sådan ud for os danskere.: Niels Peder/Troels- 9. Henrik/Preben- 15. Niels/Helge- 17. Poul/Egon- 21. Henning/Else- Udgået. Vi er det eneste DK hold der er gået tilbage. ØV. Efter lidt hygge snak og god mad er det tid til at lade batterierne op igen.

Lørdag. Nu går turen ind i Tjekkiet. Vi har 274 km. frem til frokosten i byen Liberec i Tjekkiet. Vi når frem kl. 13.25. Igen mødes vi af fam. Friborg, der igen har klaret et bord. De kan også oplyse, at der var en fæl finte oppe i bjergene, som ikke alle fandt. Vi var opmærksom på, at der var ”ugler i mosen”, men fandt den heller ikke.

Så der det tid til løbets sidste etape. 221,8 km. gennem Polen, og tilbage til mål i Dresden, i Tyskland. Det er en barsk sag i dag. Vi har næsten udelukkende kørt ”tekst opgaver” i dag, hvad Hollænderne er gode til. Det kniber mere for os. Vi når frem til mål kl. 19.40. Vi mangler hele 12 rute kontroller i dag. Føj det er mange. Vi har nu hele 2441 stp.

Slut resultatet for os danskere bliver.: Niels Peder/Troels- 17. Henrik/Preben- 18. Niels/Helge- 19. Poul/Egon- 21. Det var en hård dag, der ændrede meget på de forskellige placeringer i hele feltet. Nu er der præmiefest så længe folk har lyst eller energi.

Søndag. Efter morgenkaffen er arrangementet officielt slut, og deltagerne siver ud i alle retninger. Vi skal til Meissen (30 km nordvest for Dresden). Her er vores koner kommet ned i går, og nu skal vi have en lille uges velfortjent ferie.

Med Sportslig hilsen. Team Old Time. – Troels.