Team Old Time • Nyheder • Videoer • Billeder • Nostalgi • Kontakt • Teamet • Links • Forside

Odsherreds Løbet / Veteran - Tour06-05-2023

                                                       

                                 Team Old Time On Tour

Efter et par år med velmenende opfordringer fra vores Oldtimer-Ven Helge Jensen, kunne det endelig passe at vi kunne deltage i Veteranløbet i Odsherred. Allerede Fredag morgen ( på den sidste St. Bededag )  startede vi afsted i Den Grønne Golf. Vi skulle besøge Karins Faster i Espergærde til eftermiddagskaffe og derefter til Hotel Højby Sø hvor vi lige kunne nå at nyde den flotte natur i udkanten af Højby.

Lørdag morgen efter en formidabel morgenmadsbuffet kørte vi så de 1,5 km til rådhusets, hvor hele P-Pladsen var reserveret til deltagerne i turen. Hele 120 deltagere var tilmeldt – imponerende, når jeg tænker på, hvor svært det har været for os i IMK, at nå op på over 20 deltagere i IMK-Veteranløbet 2

Vi monterede vores nummerskilt og gik ned i Rådhusets kantine hvor var der dækket op til endnu en gang rundstykker med ost og pålæg. Det havde vi nu ikke behov, så vi satte os i stedet med en kop kaffe hos Helge og Niels – så var der da nogen vi kendte 😊  - Her kunne vi også få lidt mere insider viden mht. løbets afvikling. På grund af det store deltagerantal, havde løbsarrangørene valgt at lige startnr. skulle køre med uret på rundstrækningen, ulige kørte så mod uret. Smart nok – og heldigvis havde Helge og Niels også et ulige startnr. så vi kunne hygge med dem undervejs (de ventede på os ved første bemandede opgave) Ved start var der en speaker, der med et par bemærkninger, sendte bilerne afsted så hurtigt efter hinanden som muligt – ca. hvert halve minut rullede en bil ud i det flotte (men iskold vind) solskinsvejr. Fotos kan ses her.

Hånden på hjertet – vi var også kommet for at se hvordan andre afvikler Veteranløb. Ikke overraskende var konceptet meget lig vores.: En fin tur i et flot landskab ad små snoede veje, med opgaver undervejs. Rutebogen var noget mere simpel, med 4 hjørnehæftede sider med en rutebeskrivelse ved hjælp af vejnavne, samt et oversigtskort med ruten på ca. 90 km indtegnet. Og et par små pauser indlagt. Opgaverne var også meget lig ”vores”.: ”Hvor mange ejendomsmæglere er der på Lyngvejen” og på en bemandet opgave ved Anneberg Kulturhistoriske Museum skulle vi ”flytte flasker fra den ene øl-kasse til den næste med bind for øjnene” Det blev så noteret hvor mange man kunne flytte på 1 minut. Det var småt med P-Plads til de mange biler, så vores pause her blev lidt for lang. Men da tidsforbruget på turen var underordnet nåede vi alligevel (straffri) retur til Cafe Borren (Sports-hal) i Højby, hvor der var frokost. Portionsanrettet – Tapaslignende rugbrød, smør og pålæg til ”smør-selv”. Smart og hurtig at servere, når tæt på 300 mennesker skal bespises. Undervejs var der så præmie uddeling for ældste bil, flotteste bil, opgaveløsning, bedste tidstypiske påklædning og for ”deltager længst fra startpunkt” – Den vandt Karin og jeg så – fine sager med 5 liter ”oldtimer-olie” / Bog om Odsherred og en flaske Champagne – vi lod proppen blive på, og vil nyde den ved en senere lejlighed.

Alt i Alt en god oplevelse som vi gerne deltager i en anden gang. Og hvis vi ikke lige skulle há været til Espergærde, er afstanden til løbet via færgen Århus-Odden, endda kilometermæssigt overkommeligt. Denne gang løb der ca. 650km på tælleren.

 

Med Venlig Hilsen

Karin og Niels Peder

Team Old Time