Team Old Time • Nyheder • Videoer • Billeder • Nostalgi • Kontakt • Teamet • Links • Forside

SH-Rundherum 23.17-08-2023

 

 

SH-Rundherum 23.

I det tidlige forår hørte jeg rygter om, at der skulle være et ”turistløb” på ca. 800 km i Schleswig-Holstein, hvor også veteranbiler kunne starte. Så i gang med at lede på nettet. Og ganske rigtig.  Motorsportclub Kaltenkirchen e.V. (lidt nord for Hamborg) havde på deres hjemmeside, en invitation hertil. Sidste år var det ”kun” for tohjulede, men efter en del forespørgsler fra veteranbil folket, er de med i år. Dejligt.

Et turistløb kan jo være mange ting. Men her lige syd for den dansk tyske grænse er der en del Klubber (både motor- og veteranklubber) der laver disse arrangementer. Typisk er en sådan tur på 60 / 80 km. og med ca. 10 – 12 opgaver, med to spørgsmål til hver. Der er to perioder for disse ture. En vinter del (få ture) og en sommerdel, som typisk er fra maj til oktober. I den periode skal man så køre turen. Helt efter egen valg og tempo. Prisen for at deltage er Gratis, men vil man beregnes / deltage i konkurrencen, er prisen 5,- €. Vel overkommelig.

Men tilbage til den store tur. Det er en køretur rundt i yderkanten af Schleswig-Holstein og med 10 opgave punkter med 2 spørgsmål til hver. Turen skal / må køres fra 13 maj og til 15 oktober. Man kan starte, hvor man vil. Efter tilmelding får man tilsendt et startnummer. Rutebog (godt kort tryk), et kontrolkort, en opgavebog, to små klistermærker og en hyggelig hilsen, om en god sommer og god tur. Man kan få hele ruten til sin Navigator, ved henvendelse til Friedrich Knudsen, som er løbsleder på turen. Den er gratis. Pris for den herlighed er 18.- € Vi tilmelder os og planlægger at køre turen i juni. Men som det nok er de fleste bekendt, satte min blodprop først i maj en stopper for den ide.

Men nu er vi på vej. Vi skriver torsdag den 17. aug. og vi vil starte ved landsbyen Oeversee, lige syd for Flensborg. Vi er her ca. 14.30. Her er opgave 6. ved det dejlige naturområde Düne, ved Treßsee. Vi finder svarene på de to spørgsmål. Vi kører nu af de små snoede veje mod nord, op til opgave 7. som er ved fyrtårnet ”Holnis“ på odden ved Glücksburg-Schausende. Herfra går turen videre syd øst over langs kysten, forbi Langballigau, hvor der i fordums tid, sejlede ”spritrute” fra Sønderborg. Vi er nu nået til landsbyen Sterup. Her kommer vi forbi ”Allmanns Kroog” - Landgasthaus & Hotel og vi gør holdt og hører til et værelse for natten. Der er plads, og vi får et fint værelse her.

Fredag d. 18. aug. Efter en god nats søvn og dejlig morgenmad, fortsætter vi sydpå og frem til opgave 8. - Thing-Platz Gulde, Stoltebüll. Et gammel tingsted fra ca. år 600. Vi fortsætter til Kappel, så på sydsiden af Schleswigfjord ”Slien”. Videre sydpå gennem Eckernförde, vest og syd om Kiel, hvorefter vi kører nord om den store sø - Selenter See. Inden vi, over Lütjenburg, når frem til opgave 9. på Schleswig-Holsteins højeste punkt, Bungsberg - 168 m. Her står Elisabethturm.

Herfra kører vi syd vest på, over Malente og videre frem til Plön. Her er opgave 10. et udsigtstårn bygget i 1888 på det højeste punkt i byen. Se-højden er 88 m. Det er Parnaß-Turm. Efter også at have løst de to spørgsmål, ja så tænker vi på et nyt sted at overnatte. Da vi skal deltage i et Oldtimer løb på søndag i klubben Sülfelf e.V. Har vi bestilt overnatning lørdag og søndag, på ”Gasthof Waidmann's Ruh” i landsbyen Neversdorf, ca. 10 km. syd for Bad Segeberg. Dem ringer vi til og hører om, vi må komme i aften. Det er OK og vi fortsætter af ruten sydpå, af de små snoede veje. Turen passere bare 5 km syd om landsbyen Neversdorf, så det er en oplagt mulighed. Vi er også kommet væsentlig længere, end vi havde forventet i dag. Nu er det tid til en kold øl.

Lørdag d. 19. aug. I eftermiddag kommer Karin & Niels Peder hertil. Vi skal sammen deltage i et andet Oldtimerløb i morgen. Men indtil da kan vi jo godt fortsætte på vores tur. Vi kører vestpå og over til Barmstedt. Her er turen officielle start og mål, også lig med opgave 1. ”1000-jährige Eiche von Rantzau”, et stort gammelt egetræ. Vi fortsætter vestud og vi er med en lille kabelfærge ” Störfähre Else” over floden Stör, ved landsbyen Beidenfleth. Vi når helt frem til Elben, ved Brunsbüttel, inden vi stopper ruten og returnere til Neversdorf.

Kl. 15.30 et Team Old Time samlet igen. Nu er det tid til kaffe og Is. Vi hygger os på terrassen resten af dagen. Dejligt.

Søndag d. 20. aug.  Klingberg Classic 23  - Den historie kan i læse om i en anden artikel her på vores hjemmeside.


Mandag d. 21. aug. Karin og Niels Peder har bestemt sig for at køre med os på den del af SH-Rundherum, vi mangler. Den går op langs vestkysten. Så vi laver en pige bil og en drenge bil. Turen går nu direkte til Brunsbüttel, hvor vi jo forlod ruten i lørdags. Vi er med færgen over Kiler kanalen. Naturen er helt anderledes her, end den vi har kørt igennem på østsiden af landsdelen. Naturligvis.

Vores første stop er ved opgave 2. ”Historischer Lernort Neulandhalle” vest for Marne. Vi kører videre nordpå, forbi Meldorf, Büsum og over Eider-Sperrwerk (Ejderdæmningen). Et imponerende byggeri. Vi er så heldig at tidevandet er på vej ind. Der er voldsom gang i vandet her. Lidt nord for Tönning, kommer vi nu til opgave 3. Herregården ” Herrenhaus Hoyerswort”. Et rigtig hyggelig sted, med dejlig bagværk og go kaffe.

I centrum af Husum finder vi opgave 4. ” Die Tine” En bronze skulptur på markedspladsen og på en stensøjle i midten af den store markedesbrønd. Forstillende en fisker pige. Heldigvis ligger turistkontoret også her. Så vi henter kyndig bistand her og får løst de to opgaver til UG, tror vi. Nu er det tid til at finde overnatning igen. Men der er Niels Peder kommet på arbejde. Alt er besat, da det jo er ferie her i delstaten. Men det lykkes at finde nattely i landsbyen Langhorn. På Hotel Altes Pastorat. Et super hygge ligt sted. Vi hygger os ude i den dejlige have.

Tirsdag d. 22. aug. Nu er det tid til at skilles, da Karin jo stadig er ”arbejdsramt”. Så den lille grønne Golf sætter kursen mod Sunds, mens vi fortsætter op langs vestkysten til opgave 5. ” Rudbøl Grænsekro”. Her får vi hjælp af den tidligere Ejer gennem 60 år til at svare på de to spørgsmål. Så de er vel nok rigtige.

Det sidste stykke ind til Flensborg kender vi jo, så vi vælger at sætte kursen hjemover. Vi er tilbage i Skibbild midt på eftermiddagen, efter en fantastisk flot og hyggelig tur. Vi har haft flot vejr og rigtig nydt de små veje. Vi har talt med mange lokale og fået god hjælp til at svare på spørgsmålene. Om de så er rigtige de svar vi er nået frem til er jo mindre vigtig. Det vigtigste er jo, at vi igen har haft en rigtig god oplevelse i vores ældre bil – denne gang en Audi Coupe 2.2 E fra 1989.  

Med sportslig hilsen Team Old Time. Inge & Troels.

Ps. Lidt mere info.:  Denne tur er jo for veterankøretøjer og er blevet kørt på – Knallert, traktor og bil. Der har indtil nu været cirka 50 deltagere. Cirka halvdelen 2 hjulede og halvdelen 4 hjulede (heraf 3 traktorer med beboelsesvogn).  Vi fik nok cirka 7 fejl forlyder det, på vores tur. Det endelige resultat kommer jo først efter 15. okt.

Se flere FOTOS