Team Old Time • Nyheder • Videoer • Billeder • Nostalgi • Kontakt • Teamet • Links • Forside

Nytårsløb 28-12-2015

  Nytårsløbet 28. December 2015

 

Traditionen tro, havde Brøndum og Skjøt brygget et godt Orienteringsløb sammen, hvor ikke  mindre end 31 deltagere havde fundet til Randers denne 4. Juledag  - Flot.  Og lige så traditionstro, var der også i år mulighed for at prøve at køre O-løb efter de gamle regler ( 1960 – 1979 )

På forbilledlig vis var det i år gjort frivillig om man ville køre det gamle. Der var målkontrol for alle klasser i Spangshuse – lige nord for Allingåbro  –  alle rutebøger havde derefter en transportside til samlingssted, eller du kunne bladre en side længere frem, flå et tudse-gammelt løbskort ( 1:50.000 ) ud af rutebogen, og fortsætte med den gamle løbsform på de næste 4 sider. Hvis du da ellers kunne finde ud af hvor du befandt dig på det gulnede kort ! – Mørket var også faldet på. Hvilket ikke gjorde det nemmere at orientere sig i terræn.

         

Nå, men efter lidt tid kom vi i gang, og syntes selv vi fandt den rigtige rute – det varede dog kun indtil vi kom tilbage til klubhuset i Randers. Vi havde smidt 6 skilte på den gamle del. Af de 12 deltagende  der var i C-Klassen, havde halvdelen valgt at køre ”Oldtimer” O-Løb.  Troels og jeg var dog ikke de eneste der havde haft problemer med at finde de rigtige skilte – Vores  203 strafp. rakte til en placering som nr. 15 ( af 24 )

Tilbage til den ordinære løbsrute, som havde start i Fausing – Øst for Randers.  Ruten foregik i store træk, rundt om og i Allingåbro. Nogle af stednavnene var Mamrelund, Gammel Estrup, Lundby, Bode og Spangshuse – Et område med masser af små ”listige” veje, hvoraf en enkelt ”græsvej” ikke kunne klare presset og alt det vand der var kommet i dagene op til løbet.  En sjov detalje, var et håndtegnet kortudklip i 1:5000 vest for Bode, hvor noget så specielt som en Drag Racing Motorcykel Klub holdt til på en gård, hvor der ud over Gården med tilhørende Hytteby og areal til Camping, også var en lille skovtrekant – fyldt med veje.  På dette lille kortudklip, som startede og sluttede med en opgiven tidskontrol og sluttede med en ”hemmelig” tidskontrol, havde vi i C-Klassen ikke mindre end 21 tilhørende tekstordrelinier.  Køretiden var 9 min. Og vi scorede 14 skilte her.  Behøver jeg at nævne, at ”trafikken” var rimelig tæt ?Det var i øvrigt også her den bundløse stump græsvej befandt sig. Troels var dog klog nok til ikke at sende den tunge Toyota Avensis Disel ud på gyngende grund.

I mål var på Gl. Hobrovej, var den varme mad klar og flertallet af deltagere var vel ankommet og godt i gang med at fortære den. Vi var nogle af de sidst ankomne, hvilket dog ikke forhindrede os i at få noget af den varme mørbradgryde (UHMM) eller i at snuppe førstepladsen i C-Klassen :-) med 54 Strafp. Et af de andre IMK-Hold – Brian og Bente Nielsen, som heller ikke plejer at køre sammen, havde ellers meddelt inden start – ”Vi er kun kommet for at gi´ Jer noget modstand i C-klassen” – Det rakte så til en 4.Plads :-) med 118 Strafp.

Det sidste IMK-Hold – Harald og Svend Erik deltog i M&A Klassen og scorede "kun" en 2. Plads her. Til gengæld tog de 1. pladsen ( af 24 deltagere ) i Oldtimer-delen  - Flot.

http://www.gladpige.dk/Nytaar/3.gifDer er ikke præmier i løbet – og der køres kun for sjov og om æren, med mindre man da kommer fra en af de klubber der kører med i Den Jyske Sekskant Turnering. Nytårsløbet er altid sidste afdeling, og der uddeles præmier til turneringsvinderene.

Det med ingen præmier i selve løbet passer i øvrigt ikke helt: Der uddeles nemlig en fin købmandskurv, til det hold der er kommet tættest på det antal strafpoint de, inden start, gættede på de ville slutte med i mål. Og så var der en lignende købmandskurv til det mandskab der havde færrest strafpoint i ”Oldtimer” O-Løb´s delen. Det var så Harald og Svend Erik, som før nævnt.

Godt Nytår

Vi ses i 2016

Team Old Time / Niels Peder