Team Old Time • Nyheder • Videoer • Billeder • Nostalgi • Kontakt • Teamet • Links • Forside

Hold DM - Bilorienteringsløb03-10-2015

På en af de flotteste solskinsdage i Oktober, har hele Danmarks Bil-Orienterings Elite, sat hinanden stævne på Statoil-Tanken på den gamle hovedvej 13, mellem Vejle og Tørring. Ikke mindre end 50 mandskaber, har dannet 13 hold ( 3 – 5 mandskaber pr. hold ) til at dyste om DM-Titlen. Tror ikke rigtig nogen kan huske, hvornår der sidst har været så god tilslutning til et O-løb.

Fra Ikast Motor Klub ( IMK ) stiller vi op med Ikast Mester Klubben, med Jesper og Svend Erik / Harald og Jan / og så et nyt mandskab, som aldrig før har kørt sammen – Niels Peder og Bjarne.

Egentlig havde jeg ikke tænkt, at skulle deltage med ”Den Røde Golf” ( den er mest til Historisk P-løb og gode veje ) – Men løbsledelsen, Bernd Thrysøe og Bjarne Andersen, havde lovet at ”der er taget hensyn til, at der vil være deltagere, der ikke jævnligt kører løb. Derfor er det forholdsvis nemt, med mange lange stræk”

”I øvrigt er tilmeldingsfristen – NU – og hvis du ikke siger ”ja” får vi svært ved at stille hold” som Bjarne udtrykte det, da han ringede Søndagen inden. På en dag, hvor det også det også var fantastisk solskinsvejr, og hvor jeg og familien, var på vej til at nyde sensommervejret på Fur – men det er en helt anden historie.

Bjarne og jeg mødtes, som aftalt, på Statoil, og fik checket licens, kørekort, Bil m.v. Vi skulle da også lige aftale ”rollefordelingen” og have set efter, om Bjarnes kortbord ( en rigtig retro-model fra 80érne ) kunne virke, i Golfen. Nede i kortbordet, lå i øvrigt rutebogen fra det sidste O-Løb, Bjarne havde deltaget i. Årstallet var 2003 ! – Jo, så man kan roligt sige, at forventningspresset på os, som mandskab, vel mest bestod i om vi kunne gennemføre. Nå, spøg til side, selvfølgelig skulle vi nok finde vej.

Efter diverse gemytligheder, og ”pegen fingre” af de andres grå hår, var vi klar til at køre ud i det flotte SydØstJydske landskab nord for Vejle.

Det gik lidt trægt i bilen, de første par sider i rutebogen, men lidt efter lidt, fik Lokomotivføreren ( Bjarne ) så meget damp på kedlen, at vi begyndte at få fart på bilen, på nogle veje, som var supergode. Faktisk har jeg ind imellem oplevet dårligere veje til Historisk P-Løb. Nå, men efterhånden blev kørestilen lige frisk nok, og en gammel skade ( køresyge ) var ved at bryde op hos Bjarne, som jo naturligt nok havde næsen nede i rutebogen det meste af tiden. Så lagde jeg Golfen ind i en mere jævn og rolig kørestil. Det hjalp, og resten af turen kørte forrygende. Faktisk så godt, at vi i mål kunne konstatere en andenplads i C-Klassen – og altså 99 point til Ikast Mester Holdet. Harald og Jan blev 3ér i M-Klassen og Jesper/Svend Erik – lidt lavere placeret, også i M-Klassen. For de uindviede og for retfærdighedens skyld, skal det nævnes, at M-Klassen, er den sværeste rute, og C-Klassen, den nemmeste.

Det vigtigste var dog, at det var et godt og sjovt løb at deltage i.

Resultat: DM-Guld:       Hamo´s de Bedste

                 DM-Sølv:      Team Boas

                 DM-Bronze:  VASkeægte Mestre

 

Se alle resultater Her: http://holddm.msjm.dk/2015hdm/Resultat.pdf

 

Følg Golfen på video, et lille stykke af Etape 4: https://youtu.be/CF9O_wvxcRY

 

                    

Med Sportslig Hilsen

     Niels Peder