Team Old Time • Nyheder • Videoer • Billeder • Nostalgi • Kontakt • Teamet • Links • Forside

Cirkel-K Løbet25-03-2017

I denne sæson har Far og jeg besluttet at prøve at køre nogle flere O-løb – vi har planlagt at deltage i 3 løb, som er gældende til JFM. Det første O-løb var Circle K Løbet (DM 1 – JFM 1), som vi jo havde succes med sidste år, så forventningerne til en god løbsdag var i top, da vi begav os afsted ned mod starten i Ulkær. Sidste år deltog vi uden for konkurrence i D-klassen, dog med C-rutebog, men denne gang var det alvor, vi skulle starte i C-klassen, hvor vi jo også hører til, sammen med 10 andre hold. I D-klassen var der ét hold tilmeldt, min onkel Troels og min lillebror Emil, som for første gang skulle med ud og prøve ”det der motorløw”.

Niels Peder & Ditte i aktion, på Scanax International´s område, i den ”lille” Polo.

Starten gik med en transportetape, gennem flot landskab til Jelling, hvor en ny rutebog blev udleveret og det sjove for alvor startede. Den første rutebog, ud af 2, startede blidt ud med punktkørsel, beskrevet på fine og tydelige kortudklip, i forskellige målstoksforhold – det går jo meget godt det her, tænkte vi. Men efterhånden som ruten skred frem, fik jeg flere og flere problemer med at få kortudklippene læst rigtigt, og det gik op for os at sværhedsgraden var sat et hak op i forhold til sidste års løb. Nå, der var jo ikke andet at gøre end at klø på med krum hals, og få os stavet igennem rutenbogen ved fælles hjælp, selvom bølgerne i bilen en enkelt gang eller 2 gik lidt højt, når min frustration over problemerne med at tyde ruten, blev for stor – især kortudklip med få signaturer at gå efter, voldte problemer. Vi kom igennem den første rutebog og tekstopgaverne gik bedre end forventet, og vi havde det sjovt med at køre rundt inde omkring gårde og fabrikker.

Troels & Emil på industriområdet. Det klarede Emil til UG med kryds og bolde.

Næste rutebog blev udleveret og ruten var henlagt til samme område – en lille kort bog på 2 sider og så var vi fremme ved slutkontrollen og fik hjemkørselsorden udleveret, og turen begyndte at gå tilbage mod Circle K i Ulkær. Efterhånden faldt mørket på. Det var også tiltrængt efter 4 timers løb, uden pause – en lille pause på 10 min, kunne med fordel lægges ind de fleste O-løb, gerne ved et toilet, så vi kvinder også har mulighed for at lette blæren 😉.

Næsten i mål, får vi en sms fra Troels om vi snart er tilbage – de har åbenbart været i mål længe. I mål er stemningen hos Troels og Emil god – det har været et godt løb for dem synes de, og det viser deres resultat da også, ingen manglede eller fejlnoterede skilte og kun 16 min på tiden. Det er rigtig flot kørt! 😊

Især Emil fortjener ros – det var som nævnt hans allerførste løb, og han fandt hurtigt ind i rollen som observatør og klarede at læse kortene helt på egen hånd – SUPER godt gået Emil! 😊

Fars og mit resultat var dog ikke nær så godt, selvom vi havde en følelse af at det var gået nogenlunde med at stave os igennem udforderingerne i rutebogen, manglede vi 3 skilte og havde hele 10 fejlnoteringer – ØV. Vi indkasserede 379 strafpoint og en 7. plads i klassen, ud af 10 startende. Ikke vores bedste løb, men vi, og især jeg, er jo også helt nye udi O-løbs grenen – så vi må konkludere at vi (læs jeg) stadig har en del at lære om finter og kortlæsning i O-løb, og som Albert Einstein sagde: ”Den eneste kilde til viden er erfaring”. Så vi må bare ud og køre nogle flere af ”de der” O-løb og allerede den 8. april går det løs igen med 2. afd af JFM hos Kjellerup og Omegns Motorklub.

Med Sportslig Hilsen Team Old Time. – Ditte.