Team Old Time • Nyheder • Videoer • Billeder • Nostalgi • Kontakt • Teamet • Links • Forside

Nytårs-løbet 201428-12-2014

NYTÅRSLØBET - 2014.

Så blev det igen d. 28. december, denne gang år 2014. Det er jo lig med det traditionelle – Nytårsløb. Løbet blev første gang kørt i 70’erne, med Århus som vært, men i de sidste godt 30 år (med en vis usikkerhed) med Randers i værtsrollen. Alt er som det ”plejer”. Inge skal med som ”hjælper” i køkkenet. Hun bliver sat af i Læsten forsamlingshus, hvor ”Tøserne” fra ”Ras-banden”, skal i gang med at lave varm mad til os andre. Lars og jeg mødes i Ras-klublokalet på Gl. Hobrovej. Vi skal ud og hygge os på ruten.


Der er tilmeldt 29 hold. Det er revl og krat. Nye og især gamle O-folk, rally andenkører og Historiske P-folk. Der er to ruter. En på 30 km.+transport, med lettere orientering, og en på 80 km. med en ”moderne” og to ”gammeldaws” etaper. De køres i områder vest og nord for Randers. Turen er rigtig fin, og vi to ældre herre morer os med de skøre ting, knægtene udsætter os for. Hver gang vi skal bruge et præcis mål, går det ”gætte konkurrence” i den. Vi har jo kun bilens 100 meter tæller. Men pyt, vi hygger os. Hurtige, er vi ikke og mørket har lagt sig over landet, i et par timer, inden vi når frem til mål, i Klublokalet. Og som sædvanlig, er vi nogle af de sidste, selv om vi startede som nr. 6. Men hvorfor skulle vi ændre på det. Vi ved, at der er mad nok til alle. Og lige maden, havde ”Tøserne” styr på. Den ”Forlorne Hare” var fremragende, og sikke nogle fine (læs store) stykker vi fik. Ja, Lars fik så meget at han nær var blevet flov. Der måtte jeg lige redde ham. Selv salaten var ”udsøgt” god. Jow, jow, du læste skam rigtig.


Efter et velfortjent god måltid mad og kaffe med kage, er det tid til at bruge to minutter på at  kikke på ideal ruten. Vi mangler 4 og har 8 for meget. Hertil 98 minutter for sent. I år 2012 var vores tidsforbrug oppe på 159 min. Mod 107 min. I 2013. Så bliver vi længe nok, skal vi nok nå ned på ideal tiden.  Nok med det sludder. Vi har igen haft en fornøjelig dag, sammen Jer andre. Tak for det.


RIGTIG GODT NYTÅR til Jer alle. Med Sportslig Hilsen – Troels.

 

- - - - - Læs også den ”Stolte faders” historie herunder. - - - - -

 

Far og Ditte

Nytårsløb i Randers - en tradition, som jeg nødigt vil undvære, og som tit byder på ulige mandskabskonstallationer. Det er selvfølgelig en særlig fornøjelse at kunne deltage med sin datter :-)

OG denne gang, lykkedes det at få Ditte med i rollen som kortlæser, noget hun ellers ikke før har villet :  "O-Løb er alt for svært" har hun hele tiden undslået sig med. - Sikkert med baggrund i min og Farbrors gode historier om gamle dages bedrifter udi O-Løbs disciplinen.

Der er nok gået lidt "lystfisker" i historierne, om dengang, hvor O-Løb var så svære, lange, mudrede og natten så mørk og uigennemtrængelig, at selv de bedste Hella ekstralygter, ikke kunne oplyse natten så meget, at vi kunne afgøre "i hvilken land vi befandt os"  - eller for den sags skyld hvad der var ”for og bag” på bilen !!

Nå, tilbage i Randers, var det stadig lyst og markerne var pyntet, med et tyndt lag sne, da vi re-startede ved indkørslen til familien Brøndums ejendom, lidt uden for Læsten.
Først her fik vi udleveret rutebogen, hvilket i sig selv var lidt grænseoverskridende for Ditte, som jo fra klassisk historisk pålidelighedsløb, er vant til at få rutebogen, op til en time før start. Det "hakkede" da også lidt, de første 2 - 3 sider, men langsomt kom der "rytme" inde i Mors Fiat, og vi fik masser af god træning i kortlæsning, terrænoverblik og samarbejde. C-klassen havde en god og rimelig tydelig rutebog af de ca. 30 km rute, hvor nogle af vejene var "glade" for de foregående dages frost.


Vel ankommet til mål i klubhuset på Gl. Hobrovej, lige efter mørkets frembrud, fik vi heldigvis en idealrute udleveret, så vi rigtig kunne granske vores fejlkørsler. 3 skilte for meget og 1 for lidt, sendte os ned på en næstsidste plads i klassen.

Men pyt - vi havde en lærerig tur, og den forlorne hare med tilbehør, var god og jeg er rimelig sikker på, at Ditte kan "trækkes" med til et O-Løb eller to i 2015 :-)

Godt Nytår fra Niels Peder.