Team Old Time • Nyheder • Videoer • Billeder • Nostalgi • Kontakt • Teamet • Links • Forside

19. ADAC Wiking Historic25-05-2014

Det 19. ADAC Wiking Historic blev atter en god oplevelse. Dagen startede overskyet, men til middag var det dejligt sommervejr.Team Old Time havde deltaget i FDM-Dasu Classic 1 på Langeland om Lørdagen den 24. Maj og efter præmie uddeling, kørte vi de 220km til Hotel Ruhekrug umiddelbart uden for Schleswig. På Hotel Ruhekrug, mødte vi et par tyskehold, og nogle officials, vi kende fra tidligere løb. De hilste os Hertzlich wilkommen, hyggeligt. 

Auf Deutsch lesen: Klick

Om Søndagen havde Troels/Inge startnr. 1 (de vandt jo løbet generelt sidste år ) og Karin/Niels Peder havde startnr. 11.  Vi skulle derfor starte forholdsvis tidligt fra "Auf der Freheit" Søndag morgen. "Auf der Freiheit" er et tidligere militært område ned til Fjorden, som er igang med at blive omskabt til et fantastisk offentligt frirum  og med masser af store bygninger, som nemt kunne huse og håndtere morgenmad til ca. 300 personer - deltagere fra 129 køretøjer ( Biler og Motorcykler ) samt officials til afvikling af dette 115 km lange løb.

En rundtur nordvest for Schleswig, Med middagspause ca. halvvejs på Hotel Westerkrug i Wanderup. Her var der en times pause ogvarm mad. Løbet var som vanligt, succesfuldt arrangeret af Wolfgang Hannemann og hans team.
For Team Old Time og Dansk Tysk Historic Team var løbet også en succes:
Hans-Ulrich og Barbara vandt klasse 11 (2,23sek) - Maren og Hans-Peter blev nr. 5 i klasse 11 (5,64sek) - på "danskersiden" blev Troels og Inge nr. 4 i klasse 12 (2,71sek) - mens Karin og Niels Peder måtte "nøjes" med en 7. Plads i klasse 12 (3,91sek)
Alle placeringer, på nær Karin og Niels Peders, gav iøvrigt præmie.  Det betød samtidlig at Dansk Tysk Historic team, for andet år i træk, satte os på førstepladsen i holdmesterskabet. Med kun 8,85sekund var der langt op til AC Schleswig-1 - som på andenpladsen havde 18,07 sek. Ialt 5 hold deltog i år i holdmesterskabskonkurrencen. Til eftermiddagskaffen i mål, var der iøvrigt blevet lavet 38 lagkager af frivillige fra officialsstaben - uhm de var gode :-)


Som et lille kuriosum til præmieuddelingen, kan jeg fortælle at Karin og Jeg endte med at få en pokal med hjem. Præmieudelingenforegår således : Klubben har et antal erindrings-pokaler som gives til det hold i klassen med flest strafpoint. hvis de så ikke er tilstede, kaldes på det næst dårligst placerede mandskab o.s.v. - på den måde nåede man frem til os på 7. pladsen :-)

Opfordring til alle med et Klassisk / Veteteran køretøj : prøv at ta´ med til et løb syd for grænsen. Det er sjovt, nemt, hyggeligt og endda billigt. Mange løb i stil med Wiking Historic, kan nåes inden for 100 km fra grænsen. Med alle de klassiske biler vi har i Danmark, burde det være muligt, at mønstre mere end 2 i et løb som Wiking Historic.

Karin og undertegnede har denne gang forsøge at beskrive stemningen fra løbet med video og billeder. Du kan se mere på nedenstående links:

Video "WikingHistoric_Start" 11 minutter fra start og ca. 8 min. til vi er uden for Schleswig

Video "WikingHistoric_GLP3" 8 minutter fra start til slut, på en Tysk sekundetape

Video "WikingHistoric_Ziel" 1 minut fra stemningen ved ankomst til mål - fest og farver

Artikel på Automobilclub Schleswig hjemmeside  -  og billeder på samme 

Og der er et billedegalleri  her på vores egen hjemmeside

 

Med Venlig Hilsen

Niels Peder