Team Old Time • Nyheder • Videoer • Billeder • Nostalgi • Kontakt • Teamet • Links • Forside

Dithmarschen Fahrt19-09-2020

1.afd. af Tysk-Dansk Efterårsmesterskab.

Ja hvor utroligt det end lyder i disse svære corona tider, skal Inge & jeg igen på tur. Fredag d. 18. sep. triller vi af små veje, de 280 km. ned til vores ”tilholdssted” denne weekend. Det lille ”Landgasthof Zur Jägersburg”, der med blot 5 værelser og et rigtig godt køkken og hyggelige værter, er et rigtig godt sted at være, også i en corona tid. Beliggende blot 3 km. syd for Meldorf. Her mødes vi så med vores team kammerater. Hyggelig eftermiddags kaffe / kage på fortovscafe på torvet i Meldorf og fredag aften hygge hjemme på vores Gasthof. Jow, det er rigtig dejligt.

Nå, men det er nu blevet lørdag og vi skal jo deltage i . . .

Start / Mål er i byen Albertsdorf 20. km. nordøst for Meldorf. Både de danske og tyske oldtimer folk er nogle ”kyllinger”, der ikke tør deltage i noget, der bare lugter lidt af forandring. Så er det sagt. Nå, men der er da tilmeldt 14 modige hold. Der er fine (corona) forhold, både til diverse kontroller og hvad forplejning angår. Det er der styr på.

Vi får vores rutebog 30 min. før starten. Turen er på 95 km. frem til pausen på Nordeuropas største markedsplads, ”der Markt” i byen Heide. Første del indeholder 7 sekund-etaper, med tidstagning med dansk udstyr (Transponder). De er så forbundet med Ori-etaper efter dansk mønster, altså fra punkt til punkt af korteste vej. Så det er der jo heller intet nyt i. Vi har start nummer 4. Første etape er med 43 km/t og der er kun et kort stykke frem til 1 sek.etp. Den er 45 km/t. og 6800 m. lang. Lars Palle & Poul Bo har start nr. 3. Altså starter de 1 min. før os. Vi kommer af sted og ganske langsomt henter vi ind på Lars & Poul, og ender med at forlade sekund etapen på samme tid. De har desværre valgt etape hastigheden, i stedet for hastigheden på sek.etp. Øv for dem. Nu er der så små 5 km. frem til næste sek.etp. og vi kører frisk til. Det er en ren transport tur, men dog af små gedestier.

 

Vi når frem til startflaget, og jeg spørger Inge, hvor mange minutter efter etapestart vi skal starte her. Svaret er 20 min efter. UPS vi er allerede på 24 min. Vi forstår ikke en lyd, da vi ikke er kørt forkert eller blevet overhalet. Vi tjekker om vi har læst forkert. Næe, der står skam 20. og afstanden passer. Når man ikke når frem til en sekundetapestart, ja så bliver vi belønnet med max tider på alle de målinger, vi ikke når. Og 4-5 min. kan man lige så godt opgive at køre op. Hvad nu ? Skal vi opgive denne etape eller bare glemme sekundetaperne og så køre Ori etaperne. Vi bliver enige om at fortsætte. Det er jo lige for alle. Altså videre.

 

Vi når frem til næste tidskontrol med 5 min. forsinkelse, også selv om vi har holdt pænt på. Hmm. Nå, men så er vi klar igen. Den næste sek.etp. starter her og går fint. Men så gentager det hele sig bare igen. ØV ØV. Nå, men vi når da frem til Pausen i Heide, godt nok med 8 min. forsinkelse, men pyt. Og jeg kan love jer for, at snakken går livligt her. Uha. Uha.

 

Nå men vi skal jo lige have overstået de sidste 45 km. frem til mål. Den består at 2 sek. og 1 ori. Etaper. Nu har vi bestemt, at vi ”VIL” nå frem til den anden sek.etp. og det arbejder vi meget hård på. Men ak og ve. Vi når frem til flaget 8 min. forsinket. Dog når vi denne gang frem til mål kontrollen til tiden. Dog mest fordi der er en pæn lang ”transport” de sidste km. hjem.  

 

Det viser sig, at der er gået helt ”Ged” i tidsberegning / hastighedsvurdering. Uf. Det er rigtig en skam, for ruten (bortset fra nogle grusveje) er faktisk rigtig fin og med tilpas sværhedsgrad på orienteringen. Så rigtig synd.  Der er to mandskaber, der er udgået. Heriblandt vores Team venner Hans-Jörn / Hans-Jürgen. Så vi er altså udgået af Holdkonkurrencen, da vi skal være 3, der er beregnet. ØV.  

Nå, nu er det spisetid. Dejlig mad, bestående af ”Schweinefilet i Pebersovs og Kyllingeschnitzel, hertil Bratkartoffeln og Gemüse”. Lækkert. Men resultaterne trækker derimod ud og ud og ud. Det ender med at løbslederen må ”smide håndklædet i ringen”. Han undskylder meget alt det rod, og vil prøve om han kan lave en retfærdig beregning af dele af løbet og dermed sikre et resultat. Men det vil tage nogen tid at få styr på det. En ærgerlig afslutning på en ellers fin dag. Altså begiver vi os tilbage til vores ”Gasthaus”, hvor vi lige snupper en ”gravøl”.

Søndag triller vi så roligt nordpå igen. Men vi har haft en rigtig hyggelig weekend i rigtig fint sensommer vejr. Mandag foreligger der så en fornuftig udregnet resultatliste. De 3 sekund etaper som alle kunne nå, er taget med i beregningen. Alt tid derudover er slettet. Orienteringsetaperne er også medtaget, dog uden tidsberegning. En sportslig fin løsning. I vores klasse er de 4 første fordel således.:

Lars & Poul bliver nr. 3 i deres klasse.  Ja - ja. Men vi har mod på at deltage igen næste år. For af skade bliver man jo klog, siges det. Så det håber vi naturligvis på.  

Med sportslig hilsen Team Old Time. – Dansk Tysk Historic Team. – Troels.

Fotos.:  Christine.