Team Old Time • Nyheder • Videoer • Billeder • Nostalgi • Kontakt • Teamet • Links • Forside

Rally Naturens Rige.03-10-2020

 

Rally Naturens Rige. – IMK hjælper oplevelse.

Som alle jo ved, har vores klub jo lige afviklet en afdeling af Minirally Syd & DM i Rally. Og dette med stor succes. Dette ikke mindst fordi der er en lille flok af vores medlemmer, der har ydet en rigtig stor indsats. Rigtig stor ROS til dem. Derudover er vi mange, der har hjulpet med forskellige ting og på forskellige tidspunkter, alt efter tid og evner.  Og selvfølgelig også en stor tak til os. :-)
Nå, nu er vi så ved at være fremme ved min ”mission”, nemlig at fortælle lidt om ”min” oplevelse ved at hjælpe til vores Rally.

Fredag d. 2. okt. mødes vi ved Tarm Idrætscenter kl. 12. Så kl. 11:25 holder jeg ved Hallen. Frem med klapstole og kaffe kanden. Ret hurtigt begynder der at komme flere, og snakken går lystigt.  Der er mange forskellige opgaver, der skal udføres, både store og små, og de bliver fordelt efter bedste evne. Som de fleste jo ved, er jeg ikke ”allerbedste ven” med min ryg. Så derfor går jeg i gang med at fordele startnumre på serviceplads 1. Så har Anders været af sted efter ”forplejning” og der er middagspause på kanten af en Trailer. Hyggeligt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu får Patrick og jeg så opgaven med at køre skiltemateriale rund til start og mål på de 4 prøver. Det hygger vi os så med et par timer. Sidst på eftermiddagen er min del af dagens opgaver slut og det er tid at finde hjem til Inges kødgryder. Inge vil også rigtig gerne have været med både i dag og i morgen, men er desværre igen forhindret af hendes helbred. Rigtig træls.  

Så er det lørdag d. 3. okt. tidligt morgen. Ja nogle vil nok mene, meget tidlig. Jeg får mine tre halvliters kaffekander fyldt op. Det er rart at have noget at starte med, hvis det mod forventning skulle ske, at der ikke er kaffe i nærheden. :-) Vi er nogle (mange) der skal mødes i Tarm her kl. 6:00. Og der er nok at gå i gang med. Min første opgave er at prøve på at hjælpe de ankommende Teams ind på de rigtige servicer pladser. Og jeg må sige, at nogle af de ankommende teams, ikke har ret meget styr på, hvad der står i de papirer, de har fået tilsendt. Men jeg hygger mig med at hjælpe og ret hurtigt ændrer opgaven sig til også at omfatte jobbet som ”trafik regulator”. Fint.

Ved godt 8 tiden er det så tid til et rundstykke og kaffe, sammen men nogle af de andre friske hjælpere. Herefter skal Hanne, Poul og jeg ud og se, om vi kan få ”ryddet” en plads ude på parkeringspladsen. Også det her lykkedes ret hurtigt. Men den kraftige vind driller os, og det ender med at vores afspærring bliver i ”lav højde”. :-)

Nu er det snart tid til at Chris, fra Ringkøbing-Skjern Kommune, ankommer med en af deres El-biler. Det er en ”Nissan Leaf”, som Chris har afhentet fra ladestanderen på kommunekontoret. Vi får sat diverse reklamer, startnummer og udstyr i bilen. I den skal Jan (Gintberg), Chris og undertegnede køre første del af rallyet igennem, som sikkerhedsvogn med 0000 på siden. Samtidig er vi vel også lige reklame for Kommunen. Fint.  Nu er det så tid til, at Chris skal om i industriområdet og afhente Jan, der er ankommet fra ”øen” i sin El-bil. Og den skal lige stå til ladning der. Men - men – da den lille Nissan er på 85 % efter turen fra Ringkøbing, og jo skal ud og trille ruten igennem, ja så mener jeg bestemt, at Chris lige får Toyotaen at køre i, til sin kørsel i omegnen. Vi sparer lige på strømmen, ikke. Jeg smutter til ”sikkerhedsmøde”, og får info om vores opgave på turen m.m. Og kaffe naturligvis.

Så er min chauffør ankommet, og vi får lige en lille snak, inden han skal ind i Hallen, til en snak der. Så er det tid. Vi har fået Chris pakket sammen inde på bagsædet og kl. 11:15 er vi så klar til at trille ud på ruten. Der er pænt med tilskuere (under hensyntagen til vores fæle fætter ”corona” naturligvis) omme ved starten uden for ”Bechs Hotel”. Jan får lige en snak med borgmesteren, mens den lokale bladsmøre lytter med.  Afgang med fuld gas (et lille stykke). Vinkel til venstre og straks skråt frem til højre, og fortsæt 1100 meter frem til vej-T, lyder ordren her fra højre sædet. Lille pause. Så lyder der fra chaufføren – ” hvor ville det være dejligt hvis konen kunne komme med sådan beskeder”, og ikke bare, ”vi skulle være drejet lige der henne”. Ja, så er vi jo ligesom i gang, ikke. Vi tre, får os en del snak om rally, og hvordan det nu er det foregår, men især en snak om el-biler og muligheden for at køre et El-bil løb, i et miks af forskellige discipliner.

Ja, det kan jo ikke undgås at Jan bliver ”genkendt”. Vi når frem til prøve 3. som Lemvig passer. Og som alle jo ved, ja så er de skam ikke ”mundlamme” der oppe mod nordvest. Så der er lige et par ting, der skal afklares, fra et tidligere møde. Jow - jow, vi hygger os skam i den lille ”stille” Nissan. Chaufføren er begyndt at give mere ”gas”, så nu kommer vi da også pænt fremad og det er sjovt, især på gruset, kan jeg fornemme på ”ratholderen”. Men alt har jo som bekendt en ende. Nu kommer det fra bagsædet. Spar lige på strømmen, jeg skal jo tilbage til Ringkøbing. Chris er betænkelig. Og det med rette. Efter løst opgave (på 108. km.) og vel tilbage i Tarm, ja der er der ”bare” 39. km. tilbage i ”tanken”. Men rolig nu, der er jo ”kun” 35. km. tilbage til kommunekontoret i Ringkøbing. Så det skal da nok gå med lidt ”pæn” kørsel, Chris. :-) Vi snupper lige et foto, af to flotte friske fyre, til ”scrapbogen”. Så er det spisetid og tid til afsked. Det var en interessant og hyggelig oplevelse. Så TAK for det.

Nu er der efter planen, pause indtil kl. 17. Men - men. Der opstår ret hurtigt ”trafik” problemer ved indkørslen til Hallen, da der er blevet ”gravet op” lidt i utide. Så nu er vi lige et par stykker, der selv tager fat i en ny opgave. Trafikkontrol. Det bruger vi en lille times tid på, mens deltagerne kommer til og fra ”Max pausen”, inde bag hegnet, inden de kan køre til ”Service Pladserne”.

Så er der en lille pause inden næste opgave. Og det vil jeg sige jer. Når man er hjælper i IMK, så går man ikke ”ned på forplejningen”. Det er en fornøjelse, IKKE at skulle hente sin medbragte kaffe og ”nødproviant”. For her er der styr på tingene. Jeg får også tid til at få en snak hist og her i løbet af dagen. Det sker jo, der er en man kender. Måske endda en fra forgangene tider, ude i O-sporten. Jow – jow. Hvor er det hyggeligt.

Nå, men så er det tid til at være tidskontrol ved mål, sammen med min broder, Niels Peder. Og eftersom det jo er mig, der er ældst, ja så er det jo Niels Peder, der må stå ude i blæsten og skrive, mens jeg kan sidde mageligt inde i bilen og føre kontrollisten. Så det er igen en rigtig fin opgave. :-) Herefter er vi så ”Parc Fremé vagt” indtil løbet er officielt slut.

Nu er vi så nået frem til dagens sidste, men vigtigste opgave. Aftensmaden. Deltagerne er godt nok væk nu, men vi er da alligevel et helt ”bordfuld” sultne og trætte hjælpere, der hygger sig gevaldigt, en god halv times tid. Nu er mine opgaver tilendebragt. Men der er mange flittige hjælpere, der endnu har en stor opgave i aften og de næste dage, med at få ryddet op igen. Og HUSK, uden jeres store frivillige arbejdsindsats, vil det ikke være muligt at afvikle et Rally. Så et stort ”skulderklap til Jer.

Med sportslig hilsen. – Team Old Time - IMK. - Troels.

Ps. Håber vi ses på Djursland, som hjælpere, til den prøve IMK skal passe.
Foto.: Privat.