Team Old Time • Nyheder • Videoer • Billeder • Nostalgi • Kontakt • Teamet • Links • Forside

22. Int.Rintelner Oldtimer-Weserberglandfahrt29-04-2018

En Forårs Tur i Europa 2018.

1. del.

Vi skriver lørdag eftermiddag d. 28 april. Vi lige deltaget i dette års Westküsten Classic, og med meget nedslående resultat for os. Nå, men nu skal alle vores Team- kammerater i ”Dansk Tysk Historic Team”, hjemad. Inge og jeg sætter kursen mod syd. Vi skal til byen Rinteln, som ligger ca. 80 km vest for Hannover. Her skal vi overnatte to nætter på en lille lækker ”Pension”, beliggende højt oppe på ”bjerget” (stor høj bakke). Fra vores balkon, er der en fantastisk udsigt ud over Floddalen (Weser). Vi er fremme kl. 21.30. Efter en kold Weisen Bier på Balkonen, er det sengetid.

Søndag morgen. Vi skal deltage i et Hyggeløb – ”22 Int.Rintelner Oldtimer-Weserberglandfahrt”. Der er tilmeldt 169 hold, heraf ”kun” 3 motorcykler. Løbet er tilladt for køretøjer op til og med 1975. Hov, tænker du nu, jeres gamle Opel er jo fra 77. Rigtig, men modellen (1,9) er lavet fra 74 – 77. og da løbsledelsen meget gerne vil have udlændige med, ja så er vores lige i dag en årgang 75. Vi har start nummer 138. og der er 37 deltagere i vores årgang / klasse (71 – 75). Vores starttid er 9.32.

Men først skal vi lige have styr på papirarbejdet. Det er i ”Rathaus Keller”. Her er der også ”Frühstück”. Så er vi klar. Der er mange mennesker mødt frem for at kikke. Ruten er på 190 km. Ups, det er meget til denne form for løb. (vi deltog også i 2011 og da kørte vi ikke så langt, som vi husker det). Nå, men ruten går nordpå, til byen Nienburg, hvor der er 1½ times middagspause på byens ”

Weser Restaurant”. Maden er OK, men det kniber gevaldig med at følge med til at ”fylde op”. De har fejlvurderet, hvor hurtigt der ankommer cirka 400 hundrede mennesker. Der alle skal spise nu. Altså dårlig planlægning.

Her fra går turen tilbage til Rinteln. På dagens køretur skal vi forsøge at løse følgende opgaver.: Kør 1 meter frem. Hvor mange kubikcentimeter har en brandpumpe motor. Din hjuldiameter i cm. Kør præcis ”Midt” imellem to pæle. Hold præcis 60 cm fra kantstenen (sidevejs). Samle puslespil (de tyske delstater) på under 30 sek. (den klarer vi på 25). Og endeligt. Kør 2900 m på præcis 6,00 min. Den sidder lige i øjet. Desværre får de tekniske problemer med denne opgave og den neutraliseres. ØV. I tre opgaver får vi 30 stp. (max) for forkert gæt. Hjuldiameter giver 6 stp (lig 6 cm fejl) og Midt ved pæle, 5 stp. Så det er ikke os der løber med førstepladsen.

 

Tilbage på Markedspladsen i Rinteln

Der er nu sort af tilskuere. Vejret er også super. Blå himmel og 20 grader. Lækkert til sådan en dag. Vi drikker kaffeog spiser is og kikker på deltagerne, der kommer i mål. Godt nok startede vi i den sidste del af løbet, men vi kommer i mål i den første del. Kadetten kan ikke køre så langsomt. Vi er i mål ved 15 tiden og de sidste når det lige inden lukketid kl. 16.30. Kl. 17 er der præmie uddeling. Desværre kommer der en lille torden byge forbi kl. 16.50 og løbsledelsen udsætter uddelingen 10 min, til det igen er tørt. Men de fleste tilskuere er fortrukket. Lidt en skam. Nå, men vejret er ingen jo herre over. Vores placering er Nr.29 i klassen og 76 generelt. Men vi få da pokal med hjem. For den længste ”Tilkørsel” og dertil en ”sponsor pose” indeholdende.: 2 gode øl, 1 kg flotte asparges, en asparges skrallekniv og en karton dejlig sovs. Fin tillægs præmie.

Den fine asparges får vores ”værtinde” på ”Wald Pension”, og dem bliver hun glad for. Det er de første hun får i år.

Nu skal vi så i morgen mandag, videre mod syd. Vi tager lige et par dages ”ferie” ved landsbyen Sehl, 3 km syd for Cochem, ved bredden af Mosel, inden det bliver alvor, når vi skal deltage i årets ”Europa Tour 2018”..........Herom i del 2.

 

    Med sportslig hilsen

Team Old Time ”On Tour”.

        Inge & Troels.