Team Old Time • Nyheder • Videoer • Billeder • Nostalgi • Kontakt • Teamet • Links • Forside

E-Mobil.08-06-2016

”6. Int. Nordeuropæiske E-Mobil Rally”.


Nogle gange kan det godt lade sig gøre at være heldige. Det tror vi at vi var, en ganske almindelig onsdag for ikke så længe siden. Vi blevet ”Headhunted” til at deltage i noget så ”moderne” som et motorløb i biler drevet af ”strøm”. Historien er. . .


Telefonen ringede og det var Løbslederen af E-Mobil rallyet der var i røret. Vi har de to sidste år hjulpet som officials ved hans løb. Han skulle lige høre, om vi ikke skulle deltage selv i år. Men det kunne jeg jo forklare ham, at vi ikke skulle, da vi mener der er for meget bøvl med at finde en El-bil, en trailer og et træk dyr. Samtidig gør jeg ham opmærksom på, at vi for øvrigt også havde den snak sidste år.
Jeg får det svar, at hvis jeg kan være stille lidt (jo en vanskelig opgave vil jeg mene), vil han fortælle noget. Om vi kunne ”overkomme” at køre til Kiel i vores egen bil og så sætte os i en El-bil og så deltage i løbet. Jow, det mente vi jo nu nok, at vi kunne. Men her i Jylland vokser træerne jo nu engang ikke ind i himlen, så hvorfor lige os. ?
Jow, han havde lagt mærke til, at vi i nogle år, har været flittige til at deltage i de tyske Historiske Rallyes, i vores gamle Opel Kadett C coupe GT/E fra 1977. Og det med succes. Dette er også grunden til, at vi nu bliver kontaktet. Vi skal deltage i en Renault ZOE, som bliver stillet til rådighed af det tyske firma ”StattAuto” i Kiel.  


Og hvad er det så lige, vi snakker om ? Jow, det er såmænd det ”6. Int. Nordeuropæiske E-Mobil Rally”. Det køres fra den 10. til 12. juni. Der er start og mål i Schleswig-Holsteins hovedstad Kiel. Løbet er på godt 400 km fordelt på to dage. Der er til løbet, på nuværende tidspunkt, tilmeldt 52 hold fra 4 lande. Løbet er bygget op, så der skal køres en form for orientering (tysk) på ruten. Hertil kommer så opgaver på præcision og manøvre dygtighed(køres som sekund etaper på 1/100). Det gælder også om at spare på strømmen. Der er i middagspauserne, mulighed for at ”tanke” strøm.  
I år kommer løbet ikke til Danmark, som vanligt, men bliver lige syd for grænsen. Det nærmeste sted, hvor deltagerne kan ses, er på det gamle militær terræn, lidt syd for byen Leck. Nærmere betegnet Enge-Sande, hvor der i dag er forskellige former for alternativ energi. Her er der også nat pause for løbet.
Da vi jo er helt ”ukendt” med el-biler, ja så har vi været en tur på besøg hos bilhandler ”Bjarne Nielsen” i Herning, der bl.a. forhandler Renault, for at kikke på bilen. Der er jo trods alt, et par detaljer, der er ændret i forhold til en ”gammel Opel”. Autoforhandleren har velvilligt stillet en bil til rådighed, til en prøvetur og hjulpet med teknisk viden.


Vi vil gøre meget for at møde velforberedt op, og om muligt også vinde løbet. Det bliver svært, må vi erkende, da der er rigtig mange gode og dygtige hold tilmeldt. Men vi vil forsøge at slå dem. Og der er noget at ”gå efter”. I hver af de 5 kategorier, der køres i, er førstepræmien deltagelse i det ”1. Int. Dongting Lake E-Mobil Rally” i provinsen Hunan, i Kina fra den 11. til 16. oktober. Kvit og frit og med bil stillet til rådighed derovre. Men først gælder det løbet i Tyskland, så vi er gået i skarp mental træning. (hvis dette er muligt). :-)
Men vi glæder os rigtig meget til opgaven.


Med sportslig hilsen Team Old Time / Dansk Tysk Historic Team.  -  Inge & Troels.

 

    Inge & Troels Nielsen hos Autoforhandler ”Bjarne Nielsen” for at kikke på en Renault ZOE el bil.