Team Old Time • Nyheder • Videoer • Billeder • Nostalgi • Kontakt • Teamet • Links • Forside

DMKA DJURSLAND - Løbet 05-11-2016

 

6. Afdeling af Jysk / Fynsk Mesterskab

 

Forfattet af Ditte Rolighed

 

Egentligt sluttede P-løbs sæsonen for Far og jeg med 5. afdeling af FDM-DASU Classic i Lemvig (læs beretning fra løbet her: http://teamoldtime.dk/nyhed.asp?id=93), da vi pga. løb i Tyskland ikke kunne køre med til finaleløbet. Men så var der jo heldigvis et O-løb vi kunne deltage i :-). Vores 4. O-løb som team var  arrangeret af DMKA og starten gik fra Trustrup i Østjylland. Denne gang var vi tilmeldt i C-klassen, hvilket nok også var meget passende fordi der var tilmeldt ét debutant hold i D-klassen og pga. ruten, men mere om det senere.

29 hold stillede op til start hos OK-Plus i Trustrup, her i blandt Bente og Brian fra IMK, Svend Erik fra IMK, som Observatør for Jens Jørgen Lyngaa ( tidligere IMK ) - samt Luffe og Åge DHMC -  som allerede inden løbet havde vundet Jysk/Fynske Mesterskab, hvilket nok også var grunden til Åges noget ”nonchalant” holdning til det der med mødetider :-)

Løbets næsten 47 km var tilrettelagt på de små østjyske veje omkring Trustrup, Balle og Hoed, og beskrevet på 7 sider i rutebogen med kortudklip i forskellige målestoksforhold fra 1:5.000 op til 1:50.000.

Med det seneste O-løbs gode oplevelse i hukommelsen (teoretisk 2. plads i C-klassen) trillede Polo’en med godt humør afsted på rutens første etape. Den gode stemning varede ved gennem hele første etape, det rullede stille og roligt derudad på 1:10.000 og 1:5.000 kortudklip. På anden etape kom det første 1:50.000 kortudklip, lidt af en udfordring at køre O-løb på et lille sort-hvid, lidt uskarpt kortudklip i et stort målestoksforhold – men vi kom igennem.  Flere gange var ruten lagt forbi Herregården Lykkesholm – godt træk af løbsledelsen – det var en sjov udfordring at køre rundt omkring de mange bygninger, som dog også voldte problemer da det blev mørkt for kortlæseren (mig).

Vejenes beskaffenhed satte også enkelte gange Fars evne til at styre Poloén på  prøve, særligt da ruten et del gange gik ned forbi en gård med en noget fedtet ”traktorvej” (løbsledelsen havde vist ikke regnet med heldagsregn)

Flere gange ude på ruten bredte der sig også en forvirring over at vi flere gange kom kørende bagfra til skiltene – en forvirring der også blev understøttet af at ”forbikørsler”  i rutebogen var tvetydige, således at der kunne være tvivl om hvorvidt vi skulle passere en sidevej eller ej – ærgerligt. Altså måtte vi gætte – heldigvis gættede vi rigtigt.

I takt med, at mørket faldt på og flere dele af ruten blev beskrevet på små 1:50.000 kortudklip faldt stemningen i bilen et par grader, da det var svært at få kortlæsningen til at køre på skinner pga. min manglende erfaring udi O-løb, men med hjælp fra Far fik vi os stavet igennem hele rutebogen, og nåede i mål inden aftensmaden var taget af bordet igen - vigtig detalje :-)

Mål var ved EL:CON på Grenaa Havn, hvor Hoed Kro (som vi tidligere på ruten havde kørt forbi) var vært ved en god omgang fløde-gullasch m. alt hvad der dertil høre – lækkert! Vanen tro blev slippen fra kontrolkortet hurtigt sammenlignet med idealkontrolkortet – det var dyrt! – vi manglede 3 skilte, og havde 1 fejlnotering – øv øv. Senere viste det sig dog, at 2 af rutekontrollerne var blevet godskrevet, så nu manglende vi kun 2 skilte, og ingen fejlnoteringer. På tiden havde vi 77 sekunder, vi havde taget os god tid til at finde vej. I alt 127 strafpoint (nr. 5 ud af 7), kun ét strafpoint mere end de gravede Bente og Brian (som vi jo i sidste løb slog) :-), så vi var ikke de eneste om havde haft problemer ude på ruten.

I mål fik vi også lejlighed til at se rutebogen for D-klassen og selvom jeg syntes, at C-klassen havde været for svær, kunne vi dog også konstatere, at det nok alligevel ville have været for nemt i D-klassen – hmm her kommer min manglende erfaring i spil igen igen, men øvelse gør jo som bekendt mester :-). Så lur mig om vi ikke igen til næste sæson skal ud og køre nogle flere O-løb. Så med et ellers godt tilrettelagt løb, som desværre var lidt for udfordrende for en lidt uerfaren O-løbskortlæser som mig, vil vores team nu gå i vinterhi og lade op til næste sæson i det nye år.

 

Venlig Hilsen

Ditte Rolighed      

 

                         smiley  PS : HUSK LIGE NYTÅRSLØB I RANDERS smiley

 

Resultatlisten i C-Klassen:

1. Kenneth Kjeldsen / Frank Kjeldsen             044 Strafp.

2. Niels Aage Jensen / Henning Larsen           103 Strafp.

3. Verner Hald / Erik Hald                             109 Strafp.

4. Bente Nielsen / Brian Nielsen                     126 Strafp.

5. Niels P. Rolighed / Ditte Rolighed               127 Strafp.

6. Britta H. Nielsen / Hans Kurt Nielsen          171 Strafp.

7. Per Elbæk / Michael Eriksen                       173 Strafp.

 

M-Klassen:

5. Jens Jørgen Lyngaa / Svend E. Hedevang   085 Strafp.

A-Klassen:

2. Niels O. Jessen / Aage K. Kirketerp             087 Strafp.