Team Old Time • Nyheder • Videoer • Billeder • Nostalgi • Kontakt • Teamet • Links • Forside

30.Int.ADAC Christophorus.24-07-2016

Solskins weekend.

Vi skriver lørdag d. 23. juli og vi har sat kursen mod restauranten ”Brückenterrassen” ved bredden af Kielerkanalen.  Fra Give kører vi af landeveje, helt til Rendsburg. Vi er her ved 13 tiden. Nu skal det blive godt med lidt frokost. Og det kan de her på stedet. Maden er langt over ”normal standard” og til en fornuftig pris. Kan anbefales, hvis I kommer på de kanter.

Vi træffer Karin og Niels Peder her. De har været på tur siden i går. Restauranten er berømt for sin beliggenhed ved den trafikerede kanal, og samtidig er her en skare af skibs interesserede mennesker, der på frivillig basis, bemander det lille ”kontroltårn”. Herfra fortæller de om de skibe der sejler forbi. Spændende. Vi er så heldige, at der passere et krydstogtsskib midt på eftermiddagen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                  

Nå, men vi skal jo også videre til vores overnatning på et Gasthof i byen Hamdorf. I morgen skal vi deltage i et løb, med start i byen Hanerau-Hademarschen, ca. 16 km sydvest, og en færge, herfor. Det er så smart indrettet, at alle færger over Kielerkanalen er gratis. Vores Gasthof er et hyggeligt sted, og her er liv og glade dage, da der er en bryllupsfest i gang. Hyggeligt.

Det er søndag morgen, og vi skal deltage i det ”30. Int. ADAC Christophorus Oldtimer Rallye”. Løbet er på 120 km og der er kun tilmeldt 81 køretøjer. Ikke mange efter tyske forhold. Der er tilmeldt 6 hold i Mandskabs konkurrencen, så det er ok. Vi i ”Dansk Tysk Historic Team” stiller med alle mand, da vi har mulighed for at vinde ”Holdkonkurrencen” for 5 gang siden 2011. I 2012, kunne vi ikke deltage, da løbsledelsen ikke havde udskrevet klasse. 12. Så det er faktisk 5 gang i træk, vi kæmper for.


Efter diverse kontroller og morgenkaffe er der fører møde. I år har løbsledelsen valgt en ny form for afvikling af sekund etaper. der ”plejer” at være 3 af dem, men ”plejer” er jo død som bekendt. I stedet skal vi gøre følgende. Vi får oplyst længden fra A – B, fra B – C, & C – D. De skal så køres som en opgave hver for sig. Ved start bliver vi så oplyst om hastigheden på den første delstrækning og ved mål / start på næste delstrækning, vil der stå et skilt med næste hastighed, o.s.v. Dertil kommer der så, at der kan være hemmellige kontroller (HTK). Så tyskerne er lidt rystede. Vi danskere tager det lidt mere roligt. Over en kop kaffe, snakker vi i Teamet om, hvordan vi skal løse opgaven bedst muligt. Der er flere bud. Der er enighed om, at vi alle gør vores bedste på hver sin måde.

Kl. 10 går det løs med første deltager. Ruten går lidt mod vest og følger så mere eller mindre kanalen mod syd med diverse afstikkere. Inge og jeg har aftalt ”kun” at bruge vores køretidstabel til opgaven. Og så tæller Inge op (som ved stopuret), men bare på tabellen i stedet, når vi har fotocellen inden for se vidde. Det gælder så om, at se den nye hastighed og få den tastet ind, og så må vi prøve at skifte hastigheden så præcis som mulig.

Første del, er en lille rundbane i en landsby, på ca. 700 m pr. omgang. Der står et par fra den arrangerende klub midt på strækningen, men vi kan ikke lige tyde om det er en HTK. Men vi kører fint, og det synes vi også resten af sekundetapen gør. Mellem B & C er der en HTK med fotocelle. Den rammer vi ikke helt præcis, men dog ok syntes vi. Så, som helhed har vi en god fornemmelse af prøven. Videre på ruten når vi næsten ned til udløbet på kanalen og drejer mod øst til middagspausen hos Opel i Itzehoe.


Nu er der 1.20 min pause. Menu. Kartoffelsalat eller nudelsalat og pølser. Ok, men nu ingen luksus menu. Vores team medlemmer er slet ikke tilfredse med deres indsats på sekundetapen. Kun Hans-Jörn & Hans-Jürgen, og os er optimistiske. De andre har alle en max tid et sted. Øv.


Turen går nu tilbage mod nord, til mål ved kanallandsbyen Oldenbüttel. Her bliver vi modtaget med champagne, ved 16 tiden. Se nu er vi så fremme ved et af højdepunkterne ved løbet. Det helt store kagebord. Hjemme bagt, af klubbens kvinder. Det er en oplevelse. Og der er lagkager i overflod. Men maven siger stop noget før øjnene.


Nu er teamets regnskabsfører, Hans-Ulrich, gået i gang. Det ser ikke for godt ud i holdkonkurrencen og det bliver tæt, mener han. Der er rigtig mange hold der har ”klokket” i den på sekundetapen. Nogle har ikke ser den nye hastighed og så fortsat med den første. Uf. En del har ikke haft styr på hastigheden ved den hemmelige. Uf igen. Ved 17 tiden kommer de officielle tal så. Det lysner lidt.

 

Resultaterne bliver følgende:

 

Hans-Jörn & Hans-Jürgen.            1. pl. i kl. 12. &    1 generelt.        4,45 sek.           Video og billed-sekvens fra løbet ( 5 min. )

Troels & Inge.                                2. pl. i kl. 12. &    2 generelt.        6,82 sek.

Hans-Ulrich & Barbara                  2. pl. i kl. 11. &    5 generelt.      13,39 sek.

Karin & Niels Peder.                       6. pl. i kl. 12. &   13 generelt.     19,43 sek.

Maren & Hans-Peter                      6. pl. i kl. 11. &  16 generelt.      22,94 sek.


I holdmesterskabet ser det sådan ud. . .

1. Dansk Tysk Historic Team. 24,66 sek.   – 2. MSC Neumünster. 36,81 sek.   – 3. Kieler Sprotten. 47,94 sek.

Der er jubel i vores lejr. Vi gjorde det igen, igen. Super flot. Det er det bestemt ikke alle tyskere, der syntes. Men de kan jo prøve om de kan slå os næste år. Vi vil helt bestemt yde optimal modstand.

Ved 18 tiden tager vi afsked. Og vi drager i alle retninger. Karin & Niels Peder vil med over med færgen, men stopper igen i Hamdorf. De har ferie og bliver hernede. Vi drager hjem. Det har været en dejlig afslappet og hyggelig weekend. Det har vi igen nydt i fulde drag.


Med sportslig hilsen Team Old Time / Dansk Tysk Historic Team.
Inge & Troels.