Team Old Time • Nyheder • Videoer • Billeder • Nostalgi • Kontakt • Teamet • Links • Forside

13. Int. Münchhausen Classic 2426-05-2024

 

13. Int. Münchhausen Classic 24


Inge og jeg er draget af sted med campingvogn og Audi'en til det nordtyske. Nærmere bestemt landsbyen Bornhöved, ca. 30 km. syd for Kiel. Her vil vi nu have base den næste tid. Holde ferie og deltage i Oldtimerløb og løse Oldtimer opgaver. Det sidste er ruter, man kan download, fra de forskellige klubber og så kører når man har tid og lyst, dog i tidsrummet 1. maj til 1. oktober. På turen er der typisk indlagt 10 til 20 opgaver, der så skal løses. 

Den 26. maj skal vi så deltage i det 13. Int. Münchhausen Classic. Det er klubben i Bodenwerder, (ca. 70 km. syd for Hannover) der er arrangør. Men desværre har Inge det dårligt i dagene op til løbet, og vi håber naturligvis til der sidste, at hun bliver frisk. Fredag smider Inge så håndklædet i Ringen. Hun kan ikke deltage.
Så nu vil jeg lige prøv en tysk livline. Jeg får overtalt Richard Lehr til at være andenkører hos mig. Vi aftaler at mødes ved Startstedet ” Grohnder Fährhaus”, som ligger ved bredden af floden Wesser, (lidt nord for Bodenwerder) lørdag aften ved 18. tiden.

Så lørdag formiddag efterlader jeg Inge og campingvognen, og køre de små 300 km. til Pension Strüver. Et superhyggeligt sted og til en rigtig fin pris, modsat prisen på Hotel Grohnder Fährhaus. Så det er fint. Vi mødes som aftalt, og hygger os på terrassen med udsigt til Wesser, sammen med nogle de andre deltagere, indtil ca. kl. 21. Vi får lige byttet nogle gode historier. 

Søndag morgen er der mødetid fra kl. 7.30. Efter diverse kontroller, er det tid til morgenkaffen. Løbet er på ca. 150 km. fordelt på ca. 90. km. på etape et, og så ca. 60. km. på etape to. Der er desværre kun tilmeldt 33 mandskaber, heraf er de 17 i vores klasse. Så her bliver der kamp til stregen. 

Vi har start kl. 10.45. Det er direkte ind på den første sekundetape. Der er fotocelle start. Det skal senere vise sig at jeg sætter en 3. plads i klassen overstyr lige her. Jeg tåbe, starter vores stopur efter starturet og IKKE ved passage af fotocellen. Ahhhh. Det koster os lige 5.00 sekunder på denne sekundetape. ØV 

Ruten er jo her i Wesserbergland, og vi får en flot tur gennem dale og over bjerge. (store bakker) Et helt fantastisk flot område, der nemt kan slå turistområdet ”Harzen” med flere længder. Det er der bare ikke så mange der ved. Her er masser af hårnålesving, små snoede veje, hyggelige landsbyer og stejle op og nedkørsler. En ren fornøjelse. Der er middagspause i byen Höxter, inden vi sætter kursen nordpå igen, mod målet ved Grohnder Fährhaus. Her venter der os en rigtig lækker buffet.

Ruten er beskrevet ved kort og der er tulipaner mellem de forskellige kortopgaver. På turen har vi også lige et par rigtig drilske opgaver, som det dog lykkedes os at løse rigtig. Meget heldig, da en rutekontrol koster 10 stp. Rigtig dyrt, nå sekundetaperne er på 1/100. 

Vi har strålende sommervejr hele dagen, og Richard og jeg er hurtig på bølgelængde. Så vi har en sjov og spændende dag, i den flotte natur. Vi lykkedes med at køre fejlfrit og vi ender 7.37 stp. og en 6. plads i klassen og en 8. pl. generelt. 

Ja, ja det kunne jo have været en 3. pl. i kl. og en 4. gen. Men hvis og hvis . . . 

Endnu en god dag er ved at være slut. Et fint arrangement. Vi håber vi kommer igen, og gerne med Inge i passagersædet. Richard og jeg siger farvel, og han kører hjem og jeg til min Pension. 

Mandag morgen kører jeg af de mindre veje op til Pennigsehl, ved Nienburg, for at drikke en kop kaffe hos vores venner der, inden jeg returnere til vores base i Bornhöved. Vores næste opgave bliver den 1. juni i Ratzeburg. Vi håber, Inge igen er frisk.

Med sportslig hilsen Team Old Time. – Troels. 

​